Badania mikrobiologiczne żywności

Print Friendly, PDF & Email

akredytowane:

  • obecność Salmonella spp.
  • obecność Yersinia enterocolitica
  • obecność Listeria monocytogenes
  • obecność Gronkowców chorobotwórczych
  • liczba Escherichia coli β-glukoronidazo-dodatnich met. płytkową
  • liczba Listeria monocytogenes met. płytkową
  • liczba Enterobacteriaceae met. płytkową
  • liczba przypuszczalnych Bacillus cereus met. płytkową
  • liczba Gronkowców chorobotwórczych met. płytkową
  • ogólna liczba drobnoustrojów tlenowych mezofilnych met. płytkową
  • badanie szczelności i trwałości konserw

w środkach spożywczych wskazanych w zakresie akredytacji AB 532

 

nieakredytowane, objęte systemem zarządzania:

  • obecność Enterobacteriaceae
  • obecność i liczba bakterii beztlenowych przetrwalnikujących redukujących siarczyny
  • obecność bakterii z grupy coli
  • liczba pleśni i drożdży met. płytkową
  • liczba Pseudomonas aeruginosa met. płytkową
  • liczba Clostridium perfringens met. płytkową
  • liczba bakterii z grupy coli met. NPL
  • liczba Gronkowców chorobotwórczych met. NPL
  • liczba Enterobacteriaceae met. NPL
  • liczba przypuszczalnych Escherichia coli met. NPL

 

nieakredytowane, objęte systemem zarządzania:

  • badania sanitarne metodą wymazów i odcisków.