Badania fizykochemiczne żywności

Print Friendly, PDF & Email

akredytowane:

  • zawartość azotanów i azotynów – owoce warzywa i ich przetwory, w tym produkty dla małych dzieci,
  • zawartość azotanów i azotynów – mięso i przetwory mięsne, w tym produkty dla małych dzieci,
  • zawartość azotanów i azotynów – ryby i produkty rybne,
  • pH – soki owocowe i warzywne
  • kwasowość miareczkowa – soki owocowe i warzywne
  • zawartość substancji obcych – przyprawy, orzechy, produkty zbożowe
  • obecność szkodników i ich pozostałości – produkty zbożowe

 

nieakredytowane:

  • znakowanie środków spożywczych opakowanych

nieakredytowane, objęte systemem zarządzania:

  • sucha masa
  • zawartość wody (wilgotność)
  • chlorek sodu
  • laseczka ziemniaczana

w środkach spożywczych